Koşer hizmetleri ve sertifikalandırma işlemleri çeşitli özellikleri ile birbirinden ayrılmaktadır. Koşer gıda söz konusu olduğunda, Koşer kelimesini genellikle Yahudi diyet yasalarına bağlı olanlar için 'tüketime uygun' anlamında kullanırız. Bir şirketin Koşer olarak kabul edilmesini istediği herhangi bir ürünün, Koşer standartlarında olduğundan emin olmak için tüm bileşenlerinin, üretim prosedürlerinin ve hizmetlerinin kapsamlı bir şekilde kontrol edilmesi gerekir. Her şeyin yolunda olup olmadığını belirlemek için üretim tesisinin derinlemesine denetlenmesi gerekecektir. Bu, bileşenler, katkı maddeleri, bitmiş ürünler ve üretim hatları için geçerlidir. Şirketler sadece tek bir ürün için kosher sertifikasına başvurabildiği gibi tüm tesis için de bu geçerlidir. Hizmetler açısından öncelikle et, süt ve pavre ürünlerin koşer onaylı olmasını istiyorsanız ayrı bir anlaşma sunulmaktadır. Bu sertifikaları alabilmek için öncelikle sertifikaların gerekliliklerini bilmelisiniz. Ardından kurumumuz ile irtibata geçerek gerekli bilgileri edinebilir ve ürünlerinizi buna uygun olacak şekilde yeniden düzenleyebilirsiniz. Bu süreçte size tamamen yardımcı oluyoruz. Gerek ürünlerin nasıl elde edileceğinden nasıl hazırlanması gerektiğine kadar bütün süreçte yanınızdayız. Uzman Haham rehberliğinde denetimli ve istikrarlı büyümeniz için bizden yardım alabilirsiniz.
Tevrat'ta yazıldığı gibi, sadece belirli hayvanlar Koşer'dir. Bunlar iki toynaklı ve geviş getiren hayvanlardır. En yaygın olanları boğa, inek, koyun ve keçidir. Gerçek türün yanı sıra, sığırları tüketime uygun hale getirmek için özel bir kesim yöntemi vardır. Kümes hayvanları da ette olduğu gibi, koşer olarak kabul edilen belirli bir kuş türü de vardır; tipik kuşlar tavuk, kaz, ördek ve hindidir. Kümes hayvanlarının da tüketime uygun hale getirilmesi için belirli bir şekilde kesilmeleri gerekir. Yahudi yasalarının karmaşıklığı nedeniyle, içinde et ya da kümes hayvanı bulunan herhangi bir ürün ya da türevi, ancak güvenilir bir koşer sertifikasına sahip olduğunuzda koşer olarak kabul edilecektir.
Tüm koşer süt ürünleri koşer hayvanlardan elde edilmelidir. Koşer süt ürünleri için iki standart vardır: Cholov Yisroel olarak bilinen denetimli sağım yapılan ürünler ve Cholov Stam olarak bilinen denetimsiz sağım yapılan ürünlerdir. Tüm peynir ürünleri tam zamanlı üretim denetimi gerektirir. Bu şekilde ürünlerin koşer’e uygun bir şekilde elde edildiği onaylanır.
Bir ürünün Parve olarak kabul edilebilmesi için, et veya süt türevi içermemesi veya bu türevlere sahip olmaması ya da et veya süt üretim hatlarını veya araçlarını paylaşmaması gerekir. Yahudi yasalarına göre sadece yüzgeçleri ve pulları olan balıklar Koşer'dir. Bu tür balıklar arasında Somon, Sazan, Ton Balığı türleri (ancak hepsi değil), Dil Balığı ve Uskumru yaygındır. Tüm balık ürünleri, kullanılması halinde koşer balık olduğundan emin olmak için gözetim gerektirir. Balık, Parve olarak kabul edilir. Böcekler için ise ister canlı ister ölü olsun hiçbir böcek Koşer değildir. Kapsamlı bir inceleme yapılmalı ve temizlenmelidir.
Birçok kişi "koşer" terimini duyduğunda, bunun bir hahamın yemekten önce yiyecekleri...
Bir tesisin üretim hattının Musevilik inancının gerekliliklerini yerine getirmek adına tüm...
Koşer yasaları 3300 yıl önce Musa'nın zamanına kadar uzanmaktadır. Koşer diyet yasaları...
Bir kuruluş olarak, her zaman Türkiye'de Kosher Sertifikasyonuna uygun olarak...